Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
21 nov
Zo zorg je dat jouw personeel veilig kan werken!

Werkt (een deel van) jouw personeel op locatie? Dan moeten zij hun werk op een goede manier uit kunnen voeren. Daarom zorg je er ongetwijfeld voor dat zij over de benodigde hulpmiddelen beschikken, zoals gereedschappen en apparaten. Naast het gemak waarmee zij het werk uit kunnen voeren, speelt de veiligheid ook een rol. Vind je het lastig om jouw personeel veilig te laten werken? Wij vertellen jou in deze tekst hoe je hier binnen jouw bedrijf voor zorgt.

Stel het dragen van werkschoenen verplicht

Als jouw personeel vooral op kantoor werkt, is het dragen van werkschoenen meestal overbodig. In een productiehal, in een magazijn of op de bouw zijn dergelijke schoenen geen overbodige luxe. Daarom doe je er goed aan het dragen van een werkschoen op dergelijke locaties verplicht te stellen. Dit schoeisel biedt namelijk bescherming aan jouw personeel. Allereerst zijn werkschoenen vaak voorzien van een stalen neus. Hierdoor raakt iemand niet direct gewond wanneer er iets op zijn/haar voet valt.

Werkschoenen beschermen overigens niet alleen maar tegen zware voorwerpen. Nee, want deze schoenen zijn doorgaans ook voorzien van een speciaal antislipprofiel. Dankzij dit profiel heeft jouw personeel meer grip tijdens het werk, wat de kans op uitglijden verkleint. Daarnaast zijn sommige werkschoenen voorzien van een hak die energie opneemt, wat ideaal is wanneer er veel met elektra gewerkt wordt. Tot slot zijn werkschoenen stevig, waardoor jouw medewerkers niet snel klachten aan hun voeten krijgen wanneer ze er hele dagen op staan en lopen.

Koop bedrijfskleding

Er zijn genoeg bedrijven die niet met bedrijfskleding werken. Bied jij jouw personeel ook de vrijheid om zelf te bepalen in welke kleding zij hun werk uitvoeren? Dat is een slechte zaak. Waarom? Omdat je er zo niet voor zorgt dat zij hun werk veilig uit kunnen voeren. Bedrijfskleding is namelijk een stuk steviger dan normale kleding. Hierdoor is de kans op verwondingen aan diverse lichaamsdelen kleiner. Koop je bedrijfskleding van het merk Blaklader van Proforto? Dan ben je zeker van kwalitatieve bedrijfskleding. Bovendien vind je hier bedrijfskleren voor alle weersomstandigheden. Zo kun je onder meer uit lange werkbroeken kiezen, maar ook uit korte. Er is voor ieder seizoen geschikte bedrijfskleding te vinden.

Het voornaamste doel van bedrijfskleding is jouw personeel beschermen. Ook voor jou kleeft er overigens een voordeel aan deze kleding. Je kunt bedrijfskleding namelijk laten bedrukken met de naam, het logo en de contactgegevens van jouw bedrijf. Zo zorg je niet alleen voor veiligheid, maar ook voor herkenbaarheid. Bovendien kan bedrijfskleding bedrukken jou zelfs extra klanten opleveren.

Voer onderhoud uit aan gereedschap en apparaten

Maakt jouw personeel dag in dag uit gebruik van gereedschappen en apparaten? Dan moeten het gebruik ervan niet voor problemen zorgen. Je wilt immers niet dat één van jouw medewerkers gewond raakt als gevolg van achterstallig onderhoud aan gereedschappen en/of apparaten. Voer daarom regelmatig onderhoud uit aan dergelijke hulpmiddelen. Kun je dit zelf niet? Laat dit dan over aan een specialist. Door het materiaal goed te onderhouden, kan jouw personeel er veilig mee werken. Dit zorgt ervoor dat de kans op verwondingen een stuk kleiner is.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.