Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
03 feb
Een lekdetectie inschakelen

Heb je een lekkage en weet je niet waar het vandaan komt? Door een lekdetectie specialist in te schakelen, kom je erachter waar een lekkage vandaan komt. Om een specialist te vinden kun je terecht bij MyGo.

Loodgieter en lekdetectie

Als er een lekkage is in je woning, wil je dat dit snel wordt opgelost. Vaak wordt er een loodgieter ingeschakeld om het lek te vinden en deze te dichten. Hierdoor kan er veel schade ontstaan, omdat een loodgieter met veel sloop en breekwerk te werk gaat. Daarom is het erg verstandig om eerst een lekdetectie specialist in te schakelen. Deze kan met speciale apparatuur door de muur en het plafond kijken om een lek te detecteren.

Dit doen ze met behulp van een infrarood camera. Nadat het lek is vastgesteld kan er een rapport opgesteld worden waar precies de plek van de lekkage wordt weergegeven. Deze kan bij de verzekering en de loodgieter worden ingeleverd zodat de loodgieter op de juiste plek te werk kan gaan zonder veel schade te veroorzaken.

Kosten van een lekdetectie

Om een lekdetectie in te schakelen is het belangrijk om bij je verzekering te informeren of dit wordt vergoed. Je kunt de kosten meestal vergoed krijgen via de opstalverzekering. De prijzen die worden gevraagd bij het uitvoeren van een lekdetectie liggen tussen de 325 en 400 euro. Als je een loodgieter inschakelt die veel schade veroorzaakt kunnen de kosten hoger oplopen. Vandaar dat het laten uitvoeren van een lekdetectie sterk aan te raden is.

Verschillende lekdetecties

De meest voorkomende klus van een lekdetectie is een waterlekkage. Een specialist kan overigens ook een gaslekkage en een riool lekkage opsporen. Lekkage in je gasleiding is erg vervelend en je wilt dan ook dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Een gaslekkage is namelijk erg gevaarlijk. Niet iedere lekdetectie specialist doet alle soorten lekkages, maar over het algemeen doen ze vrijwel allemaal wel de waterlekkages.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.