Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 feb
5 redenen waarom goede werkschoenen essentieel zijn

Om lichamelijke klachten zoals zere voeten, rugproblemen en versleten knieën te voorkomen zijn goede werkschoenen ontzettend belangrijk. Voor een goede werkhouding zijn werkschoenen werkelijk onmisbaar. Daarom hebben wij vijf redenen om goede werkschoenen te kopen op een rijtje gezet!

1. Voorkom blessures

Een ongeluk zit tijdens het bouwen vaak in een klein hoekje. Een veel voorkomende reden tot verzuim is dan ook blessures aan de voeten. Met goede werkschoenen voorkom je vervelende blessures en dus ook verzuim. Goede werkschoenen bieden bescherming tot boven de achillespees. Voor extra bescherming zijn er ook werklaarzen die zelf je onderbenen beschermen.

2. Beschermd de voetzolen

Goede werkschoenen voor in de bouw zijn voorzien van een antiperforatie stalen tussenzool. Dit veiligheidsmiddel beschermt de drager voor gevaar van onder. Denk bijvoorbeeld aan hete of scherpe voorwerpen op de grond.

3. Beschermd tegen vallende objecten

De meeste werkschoenen zijn voorzien van een beschermneus. Vaak is deze gemaakt van kunststof, aluminium of staal. Dit biedt bescherming tegen (zware) vallende objecten. Denk bijvoorbeeld aan zwaar gereedschap of machines.

4. Extra grip tijdens het werk

Werkschoenen met een goede zool bieden extra grip op een gladde of natte vloer. Slipvaste werkschoenen zijn dan ook een must om valpartijen te voorkomen. Ook bieden de werkschoenen extra houvast bij klimmen op steigers, daken of ladders.

5. Juiste temperatuur in de schoen

Een groot voordeel van goede werkschoenen is dat ze ervoor zorgen dat je voeten op de juiste temperatuur gehouden worden. Bij zowel warme als koude weersomstandigheden zorgen werkschoenen ervoor dat je voeten op temperatuur blijven. Dit voorkomt bij warme werkomstandigheden dat je voeten nat worden van het zweet. En bij koude omstandigheden worden je voeten warm gehouden.

Overtuigd van het belang van werkschoenen? En heb je advies nodig wat goede werkschoenen zijn? Vraag het gerust aan de experts van Arbo Safety Shoes.

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.