Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
23 feb
Aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe tafel

Is de tafel in jouw keuken of eetkamer aan vervanging toe? Dan ben je mogelijk al voorzichtig aan het kijken naar een nieuw. In dat geval ontdek je al snel dat je ontzettend veel te kiezen hebt. Hierdoor vind je het mogelijk lastig om de juiste tafel te vinden. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten wij een aantal aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe tafel op een rijtje.

1. Afmetingen

Voordat je een tafel koopt, moet je weten welke afmetingen deze moet hebben. Dit lijkt een open deur, maar toch gaan veel mensen hierbij de fout in. Zo wordt er regelmatig een tafel gekocht die eigenlijk te groot is voor een ruimte. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Meet daarom altijd eerst zorgvuldig de afmetingen van de ruimte op waarin de tafel komt te staan. Vergeet hierbij niet dat er voldoende ruimte over moet blijven om te kunnen zitten. Op basis van deze afmetingen kun je bepalen wat de juiste afmetingen voor jouw nieuwe tafel zijn.

2. Vorm

Tafels verschillen niet alleen in maat van elkaar, maar ook in vorm. Zo kun je bijvoorbeeld een rechthoekige of vierkante tafel kopen. Deze tafels zijn al sinds jaar en dag populair, maar tegenwoordig worden er ook steeds meer ronde tafels verkocht. Daarnaast winnen ovale tafels aan populariteit. Welke vorm het meest geschikt is voor jouw woning? Dat hangt van de indeling af. Denk daarom goed na voordat je een vorm voor jouw nieuwe tafel kiest.

3. Materiaal

Een belangrijk aandachtspunt bij het uitzoeken van een nieuwe tafel is het materiaal. Waarom? Omdat dit bepaalt of een tafel al dan niet bij jouw interieur past. Kies daarom altijd voor een materiaal dat naadloos aansluit op de overige meubels en kleuren in huis. Richt je overigens niet alleen tot de uitstraling, maar ook tot de kwaliteit van het materiaal. Je wilt immers niet dat je jouw tafel binnen de kortste keren moet vervangen. Kijk tot slot ook nog even hoe het zit met het onderhoud van het blad. Het is namelijk wel zo fijn als je gewoon met een doekje over de tafel kunt gaan als deze vies is.

4. Hoogte

Veel mensen kopen een nieuwe tafel op basis van de uitstraling. Op zich logisch, want je wilt immers dat jouw tafel naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Vergeet niet dat je er ook comfortabel aan moet kunnen zitten. Kijk daarom ook naar de hoogte van de tafel. Wil je weleens iets anders dan een standaard eettafel? Dan is een bartafel van Njojbrandstore misschien iets voor jou. Zo’n tafel is hoger dan een normale eettafel, waardoor je er ook aan kunt staan. Als je krukken of hoge stoelen bij de tafel koopt, kun je deze ook prima gebruiken om aan te ontbijten, lunchen en dineren.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.