Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
16 mrt
8 tips om een pro te worden met kamerplanten

8 tips om een pro te worden met kamerplanten

Kamerplanten zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, en dat is voor ons heel leuk om te zien! Het is echter wel van belang dat je weet hoe je kamerplanten moet verzorgen en waar je op moet letten. Daarvoor hebben wij een aantal handige tips samengesteld om dit makkelijker te maken. Het nemen van kamerplanten is namelijk een hele verstandige keuze, omdat het er niet alleen leuk uitziet maar ook nog eens goed voor je gezondheid is.

Tip 1

Draai je planten rond, zodat ze gelijkmatig groeien en niet scheef. Elke week.

Tip 2

Niet bemesten in de winter. Alleen in de lente en de zomer. Vloeibare plantenvoeding is perfect voor kamerplanten.

Tip 3

Gebruik potten met gaten erin. Zeer nuttig en noodzakelijk als je een beginneling bent met tuinieren.

Tip 4

Probeer je kamerplanten in de zomer buiten te zetten en ze in de schaduw te laten groeien. Je zult verbaasd zijn hoeveel deze dan groeit.

Tip 5

Als je geneigd bent te veel water te geven, koop dan een vochtigheidsmeter. Daarmee kan je zien hoeveel water de plant nodig heeft.

Tip 6

Over water geven gesproken, schotels zijn geweldig om overtollig water op te vangen, maar als je de hele tijd water in de schotel houdt, worden de wortels te zompig. Probeer dit als het mogelijk is: zet de plant in de gootsteen wanneer je deze water geeft, laat het water een beetje weglopen en zet het dan terug in het schoteltje.

Tip 7

Het afknippen van de gebruinde stukjes van uw bladeren is een geweldige manier om op te ruimen. Volg de natuurlijke bladvorm, als het blad een punt vormt, knip het dan niet dwars terug. Dat ziet er onnatuurlijk uit.

Tip 8

Het afstoffen van de bladeren is ook belangrijk. Je kan een doek nat maken en elk blad afvegen. Dit kan wel vervelend worden als je meer dan een tiental bladeren hebt. Je kan de planten meenemen naar de douche en spuit de bladeren nat met water. Laat ze nog even drogen voordat ze weer naar hun vaste plek worden gebracht en klaar is Kees. In de zomer kunnen de planten ook buiten gesproeid worden met de tuinslang.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.