Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
14 mrt
3 x Creatief met een passe partout

Een passe partout is een handige manier om een foto die eigenlijk net te klein is voor je fotolijst, toch te laten passen. Dit doe je door de passe partout er als het ware overheen te leggen zodat open ruimtes in de fotolijst verborgen worden. Wil jij graag uniek zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk drie tips waarmee jij een passe partout een stuk leuker kunt maken. Handen uit de mouwen en knutselen maar! 

Maak hem zelf 

Een passe partout hoeft echt niet altijd wit en kant-en-klaar te zijn. Je kunt hem namelijk ook zelf maken en dan heb jij in de hand hoe jouw passe partout er uit komt te zien. Verzamel bijvoorbeeld eens allemaal kaarten van jullie mooiste reisbestemmingen en knutsel die in elkaar tot een passe partout. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de kaarten misschien een beetje bij te knippen en ze in de juiste vorm in de lijst te leggen of plakken. Wanneer je vervolgens een leuke foto in het lijstje stopt, zal deze omringt zijn met de mooiste plekken waar je bent geweest. Denk hierbij ook eens aan een landkaart als passe partout of een stuk behang met een leuk patroontje. 

Knip hem in een andere vorm

De meest voorkomende vorm van een passe partout is een soort rechthoekige band om je foto heen. Toch kan dit ook heel anders. Houd jij meer van ronde vormen? Waarom knip je hem dan niet zelf rond. Hierdoor maak je je fotolijst nog persoonlijker en ik weet zeker dat je er complimenten over krijgt. Natuurlijk kun je hem in ieder gewenste vorm knippen. 

Beschilder of beschrijf hem

Heb je al een standaard witte passe partout in huis, dan kun je die gebruiken. Anders kun je in de winkel een losse passe partout kopen of een vel karton papier ter grootte van de fotolijst. Ga je voor deze laatste optie, dan kun je er ook al voor kiezen om deze in een andere kleur te kopen. Gebruik je de standaard witte variant, dan kun je deze zelf een kleurtje geven door hem de beschilderen. Ook kun je er leuke tekstjes en tekeningetjes op maken. Zo wordt het echt jouw persoonlijke passe partout. Dit is ook leuk om op een kinderfeestje te doen. Pak dan meteen het hele lijstje aan. Zo neemt ieder kind zijn of haar eigen persoonlijke fotolijstje mee naar huis.  

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.