Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
10 mrt
Loungeset kopen? Hier moet je op letten!

Ga je een loungeset kopen? Dan kan het nogal bedrieglijk zijn, want de meeste mensen denken dat dit toch geen moeilijke klus zal zijn. Het tegendeel is waar, want een loungeset aanschaffen kan juist een grote uitdaging zijn! Er valt namelijk heel veel te kiezen tegenwoordig, want het aanbod qua stijl en soort tuinset is enorm. Daarom hebben we in dit artikel een aantal aandachtspunten beschreven die het jou gemakkelijk maken als je een tuinset wil kopen!

Tip 1: Bepaal de functie van je tuinset

Ten eerste is het belangrijk om de praktische functie van de tuinset te bepalen. Wil je een loungeset voornamelijk om onderuitgezakt op te relaxen? Of wil je voornamelijk kunnen lunchen en dineren in je tuin? Een lage loungeset is geschikt voor als je met vrienden of familie af en toe met een wijntje buiten wilt gaan zitten. Een lage loungebank is dan ideaal om op te relaxen. Houd je regelmatig een barbecue of eet je graag buiten wanneer het zonnetje schijnt? Dan is een dining set misschien een beter idee. Deze zit namelijk iets hoger dan een reguliere loungebank en het zit comfortabeler als je met een bord en bestek eet.

Tip 2: Welke stijl vind je mooi?

Als tweede tip geven we mee dat de stijl van de tuin, de loungebank en jouw persoonlijke smaak ook moeten matchen. Struin het internet af voor inspiratie of bezoek showrooms van tuincentra om een beter idee te krijgen van wat er zoal te koop is. Kijk vervolgens goed naar de uitstraling in de tuin en bedenk of hier bijvoorbeeld een moderne of juist een klassieke tuinset goed zou staan.

Tip 3: Wat is het budget?

Bepaal voor jezelf een prijsrange waarin je wilt zitten. Dit maakt het zoeken naar een nieuwe loungeset makkelijker, aangezien het aanbod erg groot is en je goedkope tot hele dure exemplaren ertussen hebt zitten. Ter indicatie: een loungeset van € 200 wordt als goedkoop gezien, maar je hebt ook luxe loungesets die meer dan € 2000 kosten. In het algemeen geldt: hoe duurder een tuinset, des te beter de kwaliteit is (meestal).

Tip 4: Materiaal

Loungesets worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Als je van een natuurlijke uitstraling houdt, dan is een houten of all weather loungeset bijvoorbeeld ideaal. Wil je liever iets moderns? Dan zijn loungesets van metaal of kunststof een goede optie. Je begrijpt het waarschijnlijk al: ook qua materiaal valt er voldoende te kiezen!

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.