Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 mrt
Kunstgras kopen? 5 dingen waar je op moet letten!

Kunstgras aanleggen in de tuin is een goede keuze. Het bespaart niet alleen tijd, maar het ziet er natuurlijk ook fraai uit! Kunstgras van tegenwoordig is namelijk nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Je tuin ziet er het hele jaar door netjes en groen uit, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Droge, kale plekken en onkruid behoren voortaan dus tot de verleden tijd! Ben jij er ook van overtuigd dat kunstgras een goed idee is? Lees dan snel verder, want hieronder delen we vijf punten waar je op moet letten als je kunstgras aanschaft.

1. Soorten kunstgras

Ten eerste is het belangrijk om te weten welk soort gras je kiest. Er bestaan namelijk verschillende typen kunstgras. Heb je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren die graag in de tuin spelen? Dan is speelgras een goed idee. Gebruik je het gazon niet om op te lopen, maar moet het er vooral strak uitzien? Dan is landscape kunstgras een mooie optie. En voor sportieve mensen is sportgras natuurlijk de beste keuze!

2. Kleuren

Misschien denk je dat kunstgras slechts uit een tint groen bestaat. Dit is niet waar! Bekijk kunstgras maar eens van dichtbij: je zult zien dat er meerdere tinten groen, bruin, beige en grijs door elkaar wordt gebruikt om het natuurlijke effect na te bootsen. Welke kleur kunstgras je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de omgeving waarin het gras gelegd gaat worden. Bezoek daarom eens een showroom of vraag staaltjes aan om met eigen ogen te bekijken welke kleuren het beste bij jouw tuin passen.

3. Kies op lengte

Naast verschillende kleuren bestaat kunstgras ook uit verschillende lengtes. De lengte en de dikte van de vezels geven kunstgras een bepaalde look. Hoe langer de kunstgrasspriet, des te zachter het is. Ook zijn langere kunstgrassprieten duurder.

4. Staaltjes

Kunstgras is de laatste jaren enorm populair geworden, dus zijn er ook veel verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar op de markt. Dit maakt het soms wel moeilijk om de juiste keuze te maken. Vraag daarom staaltjes aan, zodat je alles thuis op je gemakje kunt bekijken en voelen. Loop naar buiten met de proefjes en visualiseer hoe de tuin eruit komt te zien!

5. Zelf aanleggen of uitbesteden?

Tenslotte is het belangrijk om na te denken over de vraag of je zelf kunstgras gaat aanleggen. De voornaamste reden om dit zelf te doen is natuurlijk omdat je er flink geld mee bespaart in de kosten. Daar staat echter wel tegenover dat je veel informatie zelf moet opzoeken over bijvoorbeeld gras snijden en naden verlijmen. Vind je dat teveel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om deze klus uit te besteden aan een professional. Hij/zij heeft al ruime ervaring met het aanleggen van kunstgras, dus dan weet je zeker dat alles netjes gebeurt. Het is overigens aan te raden om kunstgras aanleggen uit te besteden als je een groot gebied van kunstgras wil voorzien. Je hebt namelijk bepaalde apparatuur nodig om de klus te klaren, anders wordt het werk wel erg zwaar!

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.