Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
24 apr
Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

Ligt er al jaren dezelfde vloer in jouw woning? Dan ben je hier mogelijk op uitgekeken. In dat geval overweeg je mogelijk om een nieuwe vloer te kopen. Misschien ben je al wel voorzichtig aan het kijken naar de mogelijkheden. In dat geval ontdek je snel genoeg dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Er zijn vandaag de dag namelijk allerlei verschillende soorten vloeren. Daarom is het handig om goed beslagen ten ijs te komen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk een aantal verschillende vloersoorten op een rijtje.

Laminaat

Als je op zoek bent naar een goedkope vloer, kom je waarschijnlijk al snel bij laminaat uit. Deze vloer is namelijk al verkrijgbaar voor een paar euro per vierkante meter. De prijs is niet de enige reden om voor laminaat te kiezen. Nee, want deze vloer is ook nog eens makkelijk te leggen. Je bevestigt de planken door ze simpelweg aan elkaar te klikken, waardoor je een laminaatvloer zelf kunt leggen. Op deze manier bespaar je kosten. Een laatste reden om voor laminaat te kiezen, is omdat een laminaatvloer tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer.

Pvc

Waar men vroeger vaak voor laminaat koos als vloerbedekker, valt de keuze tegenwoordig steeds vaker op pvc. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is pvc verkrijgbaar in stroken en tegels. Daarbij komt dat je een pvc vloer in vrijwel iedere kleur kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pvc vloer betonlook, maar ook voor een pvc vloer houtlook. Wil je een ruimte een unieke uitstraling geven? Dan biedt terrazzo pvc mogelijk uitkomst. Naast het grote aantal mogelijkheden, kies je voor een pvc vloer omdat deze onderhoudsvriendelijk, duurzaam en geluiddempend is.

Vinyl

Vind je pvc (te) duur? Overweeg dan om vinyl op jouw vloer te leggen. Vinyl lijkt in veel opzichten op pvc. Zo wordt vinyl eveneens op de ondervloer gelijmd, waardoor het geluiddempend is. Daarnaast wordt het materiaal voorzien van een beschermende laag, wat de kans op slijtage verkleint. Hierdoor heeft een vinyl vloer – net als pvc – een jarenlange levensduur. Last but not least is vinyl makkelijk te onderhouden. Dit komt vooral doordat de toplaag van deze vloersoort glad is. Laat je een bord eten of een glas drinken op de vloer vallen? Dan trekt dit niet in de vloer, waardoor je het binnen een handomdraai schoonmaakt.

Vloerbedekking of tapijt

Ben je op zoek naar een vloer die een zachte en warme uitstraling geeft aan een ruimte? Dan is vloerbedekking of tapijt mogelijk iets voor jou. Deze vloerbedekker is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Hierdoor is er voor iedere ruimte in huis wel een passende vloerbedekking of een passend tapijt te vinden. Bijkomend voordeel van deze vloersoort is dat je niet bang hoeft te zijn voor koude voeten. Ook is er met deze vloer geen sprake van geluidsoverlast, want vloerbedekking en tapijt zijn geluiddempend.

Vloertegels

In veel keukens en badkamers zien we een tegelvloer terug. Voornaamste reden hiervoor is dat tegels tegen water kunnen. Het vocht blijft op de tegel staan en trekt niet in de vloer. Bijkomend voordeel is dat je ze goed kunt combineren met vloerverwarming. Bovendien zijn vloertegels onderhoudsvriendelijk en kunnen ze goed tegen een stootje. Vloertegels zijn overigens niet alleen geschikt voor de keuken en badkamer. Nee, want je kunt ze ook prima in de woonkamer leggen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.