Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
21 jun
Tips voor houten tuinmeubelen

De zomermaanden staan voor de deur en we brengen weer steeds meer tijd door in onze tuin. Houten tuinmeubelen zijn ook dit jaar onverminderd populair. Houten tuinmeubelen hebben een natuurlijke look en geven bij goed onderhoud jarenlang zitplezier. Hardhouten tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten als teak, eiken of andere tropische hardhoutsoorten. Hardhout beschermen tegen de weersinvloeden verlengt de levensduur van uw tuinset aanzienlijk zodat u nog jaren kunt genieten van uw tuinset.

Houtsoorten

Tuinmeubelen kunnen gemaakt zijn uit diverse soorten hout: van steigerplanken of pallets tot eikenhout, douglashouthout of teakhout. Elk met hun specifieke eigenschappen. Wanneer u nog op zoek gaat naar een houten tuinset is het goed vooraf te bedenken welke houtsoort u graag wilt. De omgeving waarin u woont kan ook meewegen in die beslissing. Woont u bijvoorbeeld vlakbij zee dan is een teakhouten meubelset ideaal. De helft van het onderhoud wordt u dan uit handen genomen door de omgeving omdat de zeewind zorgt voor zoute lucht en zand. U zult zelf weinig tot geen onderhoud hoeven plegen aan de tuinset. 

Loungeset of dining tuintafel

Tuinmeubelen bestaan in zeer diverse uitvoeringen. Kiest u voor een heerlijk relaxte loungeset om te relaxen of toch liever voor een dining set om heerlijk buiten te kunnen eten? En kiest u dan voor vaste of verstelbare stoelen? Het is goed om van tevoren alvast te bedenken wat u precies zoekt en hoeveel ruimte u heeft in uw tuin om een tuinset te plaatsen. Tuinsets die staan opgesteld in een grote winkel lijken vaak een stuk kleiner dan wanneer u ze daadwerkelijk in uw tuin of op het balkon plaatst. Wanneer u maar weinig ruimte heeft kunt u ook denken aan een zogenaamde barset. Deze neemt betrekkelijk weinig ruimte in maar biedt toch ruimte aan meerdere personen. Tenslotte is het belangrijk om niet te vallen voor de goedkoopste houten tuinset. Hoewel dit zeer verleidelijk kan zijn is goedkoop in dit geval vaak duurkoop. Een houten tuinset is best een investering dus daar wilt u graag meerdere jaren van kunnen genieten.

Douglashout in de tuin

Naast hardhouten tuinmeubelen zien we ook veel tuinsets gemaakt van zachte houtsoorten als douglashout. Dit hout wordt gezaagd van de Douglas spar en wordt veelvuldig gebruikt in tuinen. Niet alleen voor tuinmeubelen maar ook voor tuinhuisjes, poorten en schuttingen. Douglas impregneren kan maar hoeft niet persé. Na verloop van tijd zal het hout wel verkleuren maar dat hoort bij het natuurlijke proces en doet niets af aan de kwaliteit van het hout.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.