Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
22 jun
Een milieuvriendelijke woning in drie stappen

Als je je woning graag wat meer milieuvriendelijk wil maken, dan zijn er diverse dingen die je kunt doen. De laatste jaren zijn de onderwerpen milieu en het klimaat steeds belangrijker aan het worden, en je ontkomt er ook niet meer aan. Velen maken tegenwoordig steeds meer keuzes om bewust milieuvriendelijk te leven. Maar wat zijn dingen die je in je woning kunt doen om het allemaal wat milieuvriendelijker te maken? De volgende drie stappen zullen je hiermee helpen.

Groene stroom in plaats van grijze stroom

In principe is de stroom in je huis gewoon stroom, het maakt niet uit waar je een energiecontract afsluit. Maar je wil natuurlijk het liefst je geld geven aan een bedrijf dat ervoor zorgt dat energie ook op een goede, milieuvriendelijk en eerlijke manier gewonnen wordt. Daarom kun je beter bij een energiebedrijf een energiecontract sluiten dat zich honderd procent inzet voor groene stroom. Zo draag je zelf ook je steentje bij en zorg je ervoor dat er meer aandacht besteed wordt aan het klimaat en het milieu.

Schaf zonnepanelen aan

Het aanschaffen van zonnepanelen is iets waarvan je waarschijnlijk wel weet dat het een goede stap is als je milieuvriendelijk wil gaan leven. Ook al zijn de kosten hiervan wel hoog, na een aantal jaar heb je het er ook uit gehaald en maak je zelfs winst op je energiekosten. Hoe meer je er neemt, hoe sneller je het allemaal ook terugverdient. Maar het is natuurlijk afhankelijk van jouw huis en dak hoe veel zonnepanelen je kwijt kunt op je dak. Maar als je er al een paar plaatst, is dat al een stap in de goede richting. Je hoeft ook niet volledig van zonne-energie te leven, maar een deel is ook al voldoende. Zoek online voor bijvoorbeeld zonnepanelen Eindhoven of zonnepanelen Tilburg en kijk wat er bij jou in de buurt te vinden is.

Bewust zijn van je verbruik

Je kunt natuurlijk allerlei dingen veranderen aan je huis om het milieuvriendelijk te maken, zoals het verwijderen van het gebruik van gas en het beter isoleren van het huis. Maar dit hoeft helemaal niet als je een verandering wil maken. Je kan ook gewoon simpelweg bewust zijn van je verbruik en kijken naar hoe jij leeft, kijken naar hoe jij je energie in een maand verbruikt. Misschien verbruik je wel veel meer dan je verwacht, of zit je eigenlijk best wel onder het gemiddelde. Bekijk je kosten en kijk hoe je eventueel kan minderen, of bepaal voor jezelf dat je juist best al wel goed bezig bent.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.