Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
16 jul
Drie inspirerende tips voor nieuwe rolgordijnen!

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken wanneer je op zoek bent naar rolgordijnen voor in het huis. Het is niet alleen zo dat je kunt kiezen tussen verschillende kleuren wat betreft de gordijnen, maar ook nog eens tussen het materiaal en de manier waarop de rolgordijnen gebruikt kunnen worden. 

We gaan een kijkje nemen bij een aantal verschillende rolgordijnen en laten zien wat de eventuele voordelen zijn van deze gordijnen. We kijken bij verschillende materialen en bij verschillende manieren waarop de rolgordijnen kunnen werken.

Materialen rolgordijnen

Eerst kijken we bij een bamboe rolgordijn. Dat zijn rolgordijnen die gemaakt worden van bamboe. Bamboe is niet alleen een duurzaam materiaal, maar is daarnaast ook nog eens een materiaal wat verschillende voordelen kent. Zo geeft een bamboe rolgordijn natuurlijk een bepaalde sfeer af en past deze dus ook perfect bij een tal van verschillende stijlen die in de woning aanwezig kunnen zijn. 

Ook geven bamboe rolgordijnen een zomers effect en bepaalt het de sfeer van een kamer op de goede manier. Door de gordijnen komt dus nog wel genoeg zonlicht naar binnen, maar alsnog werkt het gordijn als een ideale manier om voldoende privacy in de woning te krijgen. 

Mocht je dus op zoek zijn naar een ideaal materiaal wat verschillende voordelen biedt en ook nog eens duurzaam is, is bamboe een goede keuze. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een hele hoop verschillende maten waardoor de rolgordijnen precies aangepast kunnen worden op alle ramen in de woning en je dus ook allerlei verschillende ramen ermee kunt bekleden.

Smart rolgordijnen

Tegenwoordig zien we steeds vaker producten in de woning die smart zijn. Dat houdt in dat ze werken op elektriciteit, maar daarnaast ook precies zo in te stellen zijn als je zelf wilt. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en daarnaast ook in een hoop verschillende maten. 

Op die manier kun je alle ramen in de woning bekleden met de smart rolgordijnen. Het fijne aan de rolgordijnen is dat deze met een afstandsbediening werken en je dus vanuit je stoel of bed de rolgordijnen kunt bedienen. In de ochtend kun je de rolgordijnen open doen om de zon binnen te laten en in de avond laat je de rolgordijnen voor je naar bed gaat al naar beneden rollen. 

Ook kun je via verschillende Voice control assistenten de rolgordijnen bedienen en zelfs routines instellen. Wil je bijvoorbeeld dat de gordijnen op een vast moment naar beneden gaan elke dag dan kun je dit instellen.

Tot slot

Daarnaast zijn er nog een hele hoop andere keuzes die je kunt maken voor rolgordijnen. Je kunt denken aan de materialen, maar natuurlijk ook aan de kleuren en maten.

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.