Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
18 aug
Waarom kiezen voor kunstgras?

Kunstgras, niet iedereen is er dol op. Mensen met groene vingers moeten er niks van hebben. Maar wat nou als je geen groene vingers hebt, vaak de hort op bent en geen tijd hebt om de tuin te onderhouden? Je kunt een hovenier inschakelen, maar dat gaat op ten duur ook aardig in de kosten lopen. Hoewel kunstgras kopen niet goedkoop is, en al helemaal niet in vergelijking tot graszaadjes zaaien, is het wel een duurzame en stijlvolle oplossing te noemen. En het mooie is: Kunstgras van hoge kwaliteit heeft zo’n natuurlijke uitstraling dat het nauwelijks van natuurgras te onderscheiden is. In dit artikel delen we de belangrijkste voordelen van kunstgras. Lees snel verder!

#1 Nagenoeg onderhoudsvrij

Tijd is schaars. Zijn we niet aan het werk, dan willen we ontspannen en tijd doorbrengen met mensen die we liefhebben. Voor de één kan in de tuin werken ook als ontspannend worden ervaren, maar de ander moet er echt niets van weten. Dat ligt ook ten grondslag aan het feit dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. Kunstgras is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij. We kunnen niet zeggen dat het volledig onderhoudsvrij is, want ook kunstgras vraagt om een beetje onderhoud, maar dit is in geen verhouding tot het onderhoud wat natuurgras behoeft. Echt gras moet geverticuteerd, besproeid en gemaaid worden. Dat gaat echt veel arbeid kosten! En dan is het nog maar te hopen dat het gras niet dor wordt.

#2 Geen dorre grasplekken meer

Voor veel huishoudens met jonge kinderen klinken de dorre grasplekken, bijvoorbeeld onder een opblaaszwembadje, bekend in de oren. Gelukkig behoort ook dit probleem tot het verleden, als je kiest voor het aanleggen van realistisch kunstgras. Het kunstgras biedt het hele jaar door een mooi gazon waar niet naar omgekeken hoeft te worden. Kinderen kunnen slidings maken op het veldje, lekker ravotten en ook het speelgoedtoestel en opblaaszwembadje kunnen de hele zomer zonder problemen buiten op het grasveld blijven staan.

Tot slot nog even terugkomend op het onderhoud van kunstgras. Benieuwd waar je bij ‘kunstgras onderhouden’ zoal aan moet denken? Men adviseert om vlekken te verwijderen met water of sop. Ook wordt aangeraden om het veld regelmatig op te borstelen, zodat de sprietjes weer mooi rechtop staan. Kind kan de was doen, toch?

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.