Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
01 sep
Tips voor een DIY badkamer

Zelf een badkamer maken? Lees snel deze tips!

Heb je de wens om zelf een badkamer te maken? Dan heb je veel keuzes en je kunt op diverse websites douche- en toilet inspiratie opdoen. Waar moet je precies aan denken als je zelf een badkamer gaat bouwen? Wij zochten het uit en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder, zodat je snel kunt starten met het maken van jouw DIY badkamer.

Zorg voor een duidelijk plan

Bekijk eens wat badkamer voorbeelden en zorg voor een duidelijk plan. Een badkamer verbouwen is niet iets wat je zomaar even doet. Een waterdicht plan is hierbij wel belangrijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Bekijk eens goed waar het leidingwerk ligt, welke kleuren je voor de badkamer wenst en welke elementen er niet mogen ontbreken. Mocht je bepaalde onderdelen minder goed zelf kunnen verbouwen, dan kun je altijd een specialist inzetten.

Stel vast wat jouw budget is

Je kunt ervoor kiezen om de badkamer geheel te verbouwen of slechts enkele elementen te vervangen. Stel allereerst vast wat je precieze budget is. Een gehele verbouwing kost natuurlijk meer geld dan alleen delen van de badkamer vervangen. Bekijk hoeveel geld je wilt uitgeven aan de badkamer en wat je precies binnen dit budget kunt doen. Het is ook zeker mogelijk om goedkoop een badkamer te verbouwen. En doe je dit geheel zelf, dan zullen de kosten ook een stuk lager zijn.

Bedenk wat je in de badkamer wilt plaatsen

Denk goed na over wat je precies in de badkamer wilt plaatsen. Wil je alleen een douche of wil je ook nog graag een bad erbij? En wat voor soort toilet wil je precies plaatsen? Veel badkamers zijn klein, wat het lastig kan maken om alles erin te plaatsen wat je wilt. Daarom zul je ook keuzes moeten maken, zoals bijvoorbeeld het bad met een douche combineren.

Denk ook aan voldoende veiligheid

Een badkamer moet er natuurlijk moet uitzien, maar ook veiligheid is van groot belang. Zorg er dan ook voor dat je de badkamer op een veilige manier verbouwd en het een plek blijft waar hygiëne op nummer 1 staat. Ook comfort is erg belangrijk, want je wilt uiteraard graag in je eigen badkamer kunnen ontspannen.

Wil jij ook een DIY badkamer maken? Neem dan onze tips met je mee. Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je badkamer!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.