Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 sep
Verhuizen? Zo bescherm je je kwetsbare spullen!

Een aanstaande verhuizing kan naast veel vreugde ook een hoop kopzorgen met zich meebrengen. Hoe krijg je bijvoorbeeld je volledige inboedel veilig over naar je nieuwe stek? In dit artikel lees je hoe je zelfs je meest kwetsbare spullen kunt beschermen tijdens een verhuizing.

1. Inpakken

Het beschermen van je spullen begint al bij het inpakken. Het lijkt misschien efficiënt om zoveel mogelijk spullen in één verhuisdoos te stoppen, maar als het gaat om  kwetsbare spullen is dat niet zo verstandig. Door een doos vol te proppen, komt de inhoud bij het verplaatsen sneller tot verdrukking en beschadig je je spullen. Stop handdoeken, lakens, dekens en theedoeken dan ook niet in een aparte verhuisdoos, maar gebruik ze om de losse en meest breekbare spullen veilig mee in te pakken. Niet genoeg inpakmateriaal in huis? Schaf dan vloeipapier of noppenfolie aan of duik eens de papierbak in voor oude kranten!

2. Afdekken

Minstens net zo belangrijk als inpakken, is het afdekken van je inboedel. Met name voor de onderdelen van je inboedel die niet in dozen te stoppen zijn geldt dat het van groot belang is deze veilig af te dekken. Gebruik (verhuis)dekens die je tussen je meubelstukken legt tijdens het vervoeren van je spullen. De dekens zijn zacht en vangen de grootste stoten en schokken op. Besteed extra aandacht aan randen en hoeken. Dit is veelal het meest kwetsbare deel van meubelstukken, alsook het eerste contactpunt dat tegen de muur stoot tijdens het sjouwen. Dek de randen en hoeken zorgvuldig af met (verhuis)dekens of schaf speciale hoekprofielen aan.

3. Verplaatsen

Naast het inpakken en afdekken is het ook van belang je spullen voorzichtig mogelijk te verplaatsen en vervoeren. Je kunt gebruik maken van een verhuislift om je inboedel zowel veilig als gemakkelijk van de ene naar de andere verdieping te verplaatsen. Bovendien is er ook voorzichtigheid geboden tijdens het rijden van de verhuiswagen. Pas goed op met scherpe bochten, drempels en stoepjes. Te spannend om de verplaatsing zelf te doen? Je kunt dit uiteraard ook overlaten aan een verhuisservice.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.