Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
14 sep
Kantoorpand verbouwen? Zo kies je de juiste vloer

Is het inmiddels al behoorlijk wat jaren geleden dat je jouw kantoorpand onder handen hebt genomen? Dan ziet het er mogelijk allemaal wat oud uit. Als dit inderdaad het geval is, is het verbouwen van jouw kantoor het overwegen waard. Wanneer je voor verbouwen kiest, is de kans groot dat er ook een nieuwe vloer komt te liggen. Probleem is alleen dat het vinden van een geschikte vloer voor kantoor geen gemakkelijke opgave is. Het aanbod is namelijk ontzettend groot. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst helpen wij je namelijk een geschikte vloer te kiezen.

Kies een geschikte kleur

Als je jouw kantoorpand gaat verbouwen, komt er ongetwijfeld een nieuw likje verf op de muur. Voordat de verf aangebracht wordt, denk je waarschijnlijk goed na over de kleur. Door de juiste kleur te kiezen, stimuleer je jouw medewerkers. Zo kan hun creativiteit en productiviteit positief beïnvloed worden door de juiste kleuren te kiezen. Dit geldt overigens niet alleen voor de kleur op de muren. Ook de kleur van de vloer speelt hierin een belangrijke rol. Een donkere vloer ziet er op het eerste gezicht misschien mooi uit, maar in een kantoorpand met weinig natuurlijk licht kan hij nogal donker ogen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Een lichte vloer is wat dat betreft een betere keuze.

Hoe zit het met onderhoud?

De kleur is niet het enige is waar je op moet letten bij het uitzoeken van een vloer op kantoor. Je wilt immers ook een onderhoudsvriendelijke vloer. Niet gek dat PVC stroken de laatste jaren veelvuldig gekozen worden als vloer voor een kantoorpand. Als er zo’n vloer ligt, hoef je hier niet of nauwelijks naar om te kijken. In tegenstelling tot houten vloeren hoef je PVC vloeren bijvoorbeeld niet eens in de paar jaar te behandelen. Daarbij komt dat je ze ook nog eens makkelijk schoonmaakt. Mors je met eten of drinken? Dan haal je snel een doekje over de vloer heen en hij is weer schoon. Bij een houten vloer is dit een stuk lastiger. Drinken kan bijvoorbeeld in de vloer trekken als je er niet snel bij bent. Hierdoor moet je jouw vloer op kantoor mogelijk eerder vervangen.

Denk aan de akoestiek

Sommige ondernemers kiezen een vloer voor op kantoor op basis van de mate van onderhoud. Dit is een optie, maar wij raden je aan ook naar de akoestiek te kijken. Het is namelijk niet prettig als het straks ontzettend galmt op kantoor. Jouw personeel wordt in dat geval mogelijk snel afgeleid en dat komt hun productiviteit niet ten goede. Belt jouw personeel veel tijdens het werk? Dan is een goede akoestiek ontzettend belangrijk. Tapijt voor op kantoor is in dat geval een goede keuze. Als je tapijt op de vloer van jouw kantoorpand legt, worden geluiden gedempt. Met tapijt heb je bijvoorbeeld niet langer last van loopgeluiden.

Gezondheid van jouw medewerkers

Tapijt heeft niet alleen een goede akoestiek, maar kan ook voor een gezonder binnenklimaat zorgen. Sommige tapijtvloeren zijn namelijk in staat om fijnstof op te nemen. Leg je zo’n tapijt op kantoor? Dan hangt er minder fijnstof in de lucht. Hierdoor worden medewerkers logischerwijs ook in mindere mate blootgesteld aan deze stof. Dit zorgt ervoor dat zij een stuk gezonder kunnen werken. De kans op verzuim door ziekte is hierdoor een aanzienlijk kleiner. Qua onderhoud is tapijt misschien niet jouw eerste keuze, maar er zitten genoeg voordelen aan zo’n vloer voor kantoor.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.