Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
04 sep
Verschillende vloerkleden
"Een goed tapijt is heel erg belangrijk in je huis!" Je hebt veel verschillende soorten tapijten. We kunnen ze eigenlijk in 8 soorten onderscheiden van elkaar. Een goed tapijt zorgt er voor dat je jezelf echt thuis voelt. Het geeft een soort van warmte aan de woning. Het gehele jaar door kan je genieten van je tapijt. Het ene tapijt is meer geschikt voor de ene ruimte dan de andere. 

"Overzicht van de meest gebruikte tapijten" Om te beginnen heb je de twist tapijten. Deze worden ook wel pooltapijten genoemd. Ze zijn ideaal wanneer je veel bezoek over de vloer krijgt. Het is gemakelijk te onderhouden en kan zeer stijlvol zijn. Je hebt deze tapijten in vele verschillende kleuren. Vervolgens heb je ook het Saxony tapijt. Dit is één van de meest verkochte tapijten. Saxony tapijten zijn met meerdere garens in elkaar gedraaid. Het tapijt heeft een elegante uitstraling. 

"Bouclé tapijten zijn ook erg gewild" Dit tapijt wordt niet voor niks veel verkocht. Het is gemaakt van synthetische garens of van natuurlijke garens. Het kan een combinatie van beiden zijn. Deze tapijten zijn erg duurzaam en het past in bijna iedere ruimte in huis.
Zeer mooi ook zijn de Sisal tapijten. Deze hebben een natuurlijke en exotishce uitstraling. Je zou je bijna op een exotische plek wanen. Deze tapijten worden gemaakt van de Agave plant. Deze vind je in Zuid-Amerika en Oost-Afrika. Het is een natuurlijk tapijt dat zeer lang meegaat.

"Bijzonder zijn ook Seagrass tapijten. Deze heeft een natuurlijke uitstraling door de tinten die er in zitten. Ze weerspiegelen het landschap van Vietnam. Hier komt het tapijt dan ook vandaan, tenminste hier groeit de plant. Men dient zorgvuldig om te gaan met dit tapijt. Je hebt ook nog het geweven tapijt. Dit wordt gemaakt door het met de hand te weven. Je krijgt op deze manier steeds opnieuw weer een uniek tapijt. Je kunt kiezen voor allerlei kleuren. Bijvoorbeeld een felle kleur, maar dat hoeft niet.

"Ten slotte heb je nog Dessins" Dit is een patroon dat elke kamer tot leven kan laten komen. Je kan kiezen voor een gestreept tapijt of voor iets met een eigen karakter.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.