Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
19 okt
Welke verzekering is onmisbaar tijdens het klussen?

Als je vaak bezig bent met klussen, dan is het belangrijk dat je ook verzekerd bent als er iets gebeurt. Een klein ongelukje tijdens het klussen kan namelijk een hoop schade aanrichten. Stel je voor dat je per ongeluk schade aanricht aan een woning waar je aan het klussen bent. En wat gebeurt er als je zelf een blessure oploopt tijdens het klussen? Belangrijk is om hier vooraf goed over na te denken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als dit eens gebeurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In dit artikel lees je welke verzekeringen onmisbaar zijn tijdens het klussen.

Ben je werkzaam als zzp’er?

Als je zzp’er bent, dan zul je je eigen verzekering moeten regelen. Voor een zzp bouw is aansprakelijkheidsverzekering dus zeer belangrijk. Heb je deze verzekering niet en richt je per ongeluk schade aan? Dan draai je zelf op voor de kosten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je vergoed voor financiële schade of letsel dat je per ongeluk bij anderen veroorzaakt tijdens je werkzaamheden. 

Stel je voor dat je tijdens het klussen per ongeluk een dure televisie omstoot, om maar een voorbeeld te noemen. Dan kun je dit opgeven bij de aansprakelijkheidsverzekering. En wat als je ergens aan het klussen bent en een klant jouw gereedschap niet ziet liggen en daardoor ten val komt? Dan wordt ook letselschade vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht als je zzp’er bent in de bouw. Het is echter wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten. Het overkomt zelfs de beste vakman een keer dat hij per ongeluk iets omstoot.

Ook de CAR verzekering is populair

De CAR verzekering is een meer uitgebreide verzekering dan de standaard aansprakelijkheidsverzekering. Binnen de bouw is CAR verzekering dan ook vrij populair. Houd er wel rekening mee dat je eigen risico met een CAR verzekering vaak ook hoger zal zijn. CAR staat voor Construction All Risk. Met deze verzekering ben je bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal op een bouwplaats. Wanneer je zeker wilt zijn dat je geen schade oploopt, dan is het zeker aan te raden om voor een CAR verzekering te kiezen.

Verzekeringen voor de particulier

Ga je aan je eigen woning klussen? Ook dan kan er natuurlijk iets gebeuren waardoor er schade ontstaat. Of stel je voor dat je een vriend gaat helpen en daar per ongeluk iets beschadigt. In deze gevallen geldt over het algemeen dat schade die rechtstreeks het gevolg is van het klussen niet vergoed wordt door de verzekeraar. Klus je als particulier bij een vriend en veroorzaak je per ongeluk schade, dan ben jij niet aansprakelijk. Door een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten, wordt schade ook in dergelijke gevallen vaak nog vergoed.

Veroorzaak je tijdens het klussen schade aan je eigen woning, dan kan een woonhuisverzekering met allriskdekking mogelijk ook een uitkomst bieden. Belangrijk is om de voorwaarden van de verzekeraar altijd goed door te nemen. Op die manier weet je wanneer je wel of niet verzekerd bent.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.