Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
29 okt
Boxspring kopen? Zo vind je de juiste

Op zoek naar een nieuwe boxspring? Een bed kopen is allesbehalve een alledaagse koop te noemen, maar wel een aanschaf waar je de tijd voor moet nemen. Een boxspring kom je in verschillende prijsklasses tegen, maar goedkoop zijn ze nooit. Er zijn ook zo veel keuzes. Geen zorgen. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg, zodat je keuzestress als sneeuw voor de zon verdwijnt. Lees snel verder!

Aankoop voor de lange termijn

Een boxspring is echt een aankoop voor de lange termijn. Dus koop je nu een bed wat perfect bij jouw slaapwensen past, kan je er wel 10 jaar mee doen. Let bij het kiezen van een nieuwe boxspring vooral op de volgende punten: de box, vlak of verstelbaar bed, wit of gestoffeerd matras, pootjes, hoofdbord, voetbord, hockers & accessoires. Een aantal van deze opties gaan we hieronder met je doornemen.

1. De box

In tegenstelling tot een traditioneel bed, heeft een boxspring een geïntegreerde bedbodem. Bij verschillende winkels kun je kiezen uit boxen met een bonellvering of een pocketvering. Deze dragen bij aan de stevigheid van je bed en het comfort van je matras.

2. Vlak of verstelbaar

Kies je voor een vlakke variant of een elektrisch verstelbare boxspring? Het voordeel van een elektrisch verstelbare zwarte boxspring, is dat het zorgt voor extra comfort. Dankzij de hoogte  en het omhoogkomende hoofdeinde, is het extra makkelijk om uit bed te stappen. En het is natuurlijk ook lekker, als je in je bed je favoriete serie wil kijken of een goed boek wil lezen.

3. Wit of gestoffeerd matras

Waarom zou je kiezen voor een wit matras? Eenvoudig, want witte matrassen zijn er in alle soorten en maten, dus altijd eentje die bij jou past. Daarnaast heb je geen extra topmatras nodig. Een gestoffeerd matras daarentegen zorgt voor wat minder flexibiliteit, maar zorgt wel voor die luxe hotel uitstraling. Uiteindelijk kies je je comfort op basis van een topper die bij jou past. Bijkomend voordeel is dat je dan alleen nog maar de topper hoeft op te maken.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.