Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
06 nov
Ladder kopen: waar moet je op letten?

Je hebt vast wel eens een keer een ladder nodig gehad, bijvoorbeeld voor het schilderen van het plafond of het verwisselen van een lamp. Voor verschillende klussen is het handig om een ladder in huis te hebben. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een ladder? Wij geven een aantal tips. 

Welke ladder voor welke klus?

Wil je een nieuwe ladder kopen? Bedenk goed wat je met de ladder wilt gaan doen, want er zijn veel verschillende soorten ladders.

Een opsteekladder is een van de meest gebruikte ladders. Deze ladder bestaat uit 2 of 3 delen waardoor je goed op hoogte kan komen en als je hem na gebruik inschuift is hij weer makkelijk op te bergen. Wil je wat meer werkhoogte hebben voor bijvoorbeeld het snoeien van een struik in je tuin dan is een reformladder een goede keus. Deze aluminium ladder kan je namelijk vrijstaand opstellen net zoals een trap, maar hij is wat hoger, waardoor je makkelijker bij de bovenkant van de stuiken kan komen. Daarnaast kan je hem ook als opsteekladder gebruiken. Je koopt hiermee dus eigenlijk twee ladders in één. Heb je weinig ruimte? Dan is een telescopische ladder mogelijk iets voor jou. Deze ladder kan je helemaal inschuiven waardoor je nog maar een klein pakketje hebt dat je makkelijk ergens in een kast kan opbergen.

Wanneer je veel verschillende soorten werkzaamheden wilt gaan uitvoeren, dan is een multifunctionele ladder wellicht iets voor jou. Dit is een ladder die je gemakkelijk kunt aanpassen, zodat hij voor bijna iedere klus geschikt is. 

Van welk materiaal moet de ladder gemaakt zijn?

Het materiaal dat het meest wordt gebruikt bij het maken van ladders is aluminium, maar er zijn ook ladders gemaakt van hout en staal. Ladders die gemaakt zijn van aluminium zijn erg licht en makkelijk te vervoeren en zijn tegelijkertijd zeer stabiel. Daarnaast is aluminium ideaal voor wanneer je de ladder veel buiten wilt gebruiken, omdat aluminium weerbestendig is. 

Safety first

Wanneer je met de ladder aan de slag wilt gaan, let er dan goed op dat de ladder stevig staat om een val te voorkomen. Beklim de ladder ook alleen met goede schoenen, zodat je niet zo snel uitglijdt. Maak je gebruik van een enkele ladder? Zet deze dan in een hoek van 75° om niet uit te glijden of te vallen. 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.